by dev@brzimand

Perioada Modernă Timpurie 1500-1899

1516 Fabricile de bere bavareze se folosesc de legile privind puritatea Reinheitsgeobot, face ilegală utilizarea oricăror ingrediente, inafara de apă, malt și hamei în fabricarea berii (nu știau că există drojdie).

1553 Beraria Beck’s a fost fondata și încă mai produce si astăzi.

Sfârșitul anilor 1500 Regina Elisabeta I a Angliei obisnuia sa bea “strong ale” la micul dejun.

1587 Prima bere fabricată în Lumea Nouă in colonia lui Sir Walter Raleigh din Virginia -dar coloniștii au trimis cereri în Anglia pentru o bere mai bună.

1602 Dr. Alexander Nowell descoperă că “ale” poate fi păstrată mai mult timp în sticle de sticlă cu plută sigilata.

1612 Prima fabrică comercială de bere s-a deschis în New Amsterdam (New York, Manhattan) după ce coloniștii au făcut reclamă în ziarele londoneze pentru fabrici de bere experimentate.

1620 Pelerinii aterizează la Plymouth Rock pentru că aprovizionarea cu bere scadea.

1674 Colegiul Harvard are propria fabrică de bere.

1680 William Penn (fondatorul Pennsylvania) a condus o fabrică de bere comercială.

1690 La Bruxelles, producatorii de bere au cumpărat „Arbred’or”, o clădire renumită care acum este „Maison des Brasseurs” (Casa Berarilor) de pe Grand’Place.

1750 Debutul Revoluției industriale face ca berea să fie disponibilă pe scară largă. Invențiile și disponibilitatea termometrului, hidrometrului și a motorului cu aburi permit producerea în masă a berii, deoarece oamenii migrează constant din zonele rurale în cele urbane.

1757 Washington iși scrie propria rețeta „To Make Small Beer”.

1786 Berăria Molson este fondată în ceea ce este astăzi Canada.

1789 James Madison propune ca Congresul să perceapă o taxă redusă de 8 centi per baril pentru lichiorurile de malț, ca sa încurajeze „fabricarea berii în fiecare stat al Uniunii”.

Înainte de 1800, berea era in cea mai mare parte „ale”.

1810 Munchen stabilește Oktoberfest ca sărbătoare oficială.

In anii 1830 bavarezii Gabriel Sedlmayr din Munchen și Anton Dreher din Viena au dezvoltat metoda “lager” de producere a berii.

1842 Prima “golden lager” este produsă în Pilsen, Boemia.

La mijlocul secolului al XIX-lea (anii 1850), producătorii de bere imigranți germani au introdus metode “lager” de maturare la rece în SUA (Anheuser-Busch, Miller, Coors, Stroh, Schlitz și Pabst iși au rădăcinile aici).

In anii 1870 Adolphus Busch a fost pionier în utilizarea autovehiculelor cu pereți dubli, o rețea de “case de gheață” pentru a face marca Budweiser.

1870 Fabricile de bere precum Anheuser-Busch devin principalii utilizatori ai tehnologiei frigorifice noi, pentru a menține berea la rece pe timpul expedierii în containere frigorifice.

1876 Pasteur a dezvăluit secretele drojdiei în procesul de fermentare și, de asemenea, a dezvoltat pasteurizarea pentru stabilizarea berii, cu 22 de ani înainte ca procesul să fie aplicat si pentru lapte.

1880 Woman’s Christian Temperance Union (WCTU) începe un program de educație la nivel național pentru a-i convinge pe alegători despre răul consumului de bere.

Până în anul 1900, în Belgia existau 3223 de fabrici de bere înregistrate. De asemenea, la Bruxelles a fost fabricată prima bere cu fermentare-de-jos (Pils) în 1886.

Tags:

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *